viikkoja on jo tupsahtanut kalenteriin jo näinkin paljon, eli aika vilisee silmissä ja raskauden ensimmäinen kolmannes jo saatu päätökseen ja voin hyvillä mielin jatkaa eteenpäin, koska keskenmenon riski pienenee koko ajan.
koska aloitin nyt tämän blogin kirjoittamisen niin myöhään niin voin lyhyesti kertoa alkutapaileestamme. :)

rv. 8 - 9+3
tein ensimmäisen positiivisen raskaustestin tiistaina, tarkkaa päivämäärää en muista. on se vaan niin outoa, kun yhdellä vessakäynnillä elämä muuttuu aivan totaallisesti! olin tietenkin positiivisesti yllättynyt, vaikka osasin arvata tulevan, koska lopetin pillereiden syönnin viime syys-/lokakuussa. en kertonut raskaudestani vielä tässä vaiheessa edes poikaystävälleni olin sen verran hämilläni. olin silloin tiistaina ostanut kaksi raskaustestiä ihan varmuuden vuoksi ja tein sitten toisen keskiviikkona heti kun heräsin ja sekin näytti positiivista.
perjantaina päätin kertoa poikaystävälleni ilouutisen, jonka hän otti aika raskaasti ja hän oli huolissaan raha-asioita yms. joka sitten minulle itselleni kostautui sillä, että hän joi muutamaan otteeseen kunnolla ja herätti öisin remuamalla kotiin takaisin illanvieton jälkeen. mutta viikkojen vierähtäessä poikaystävänikin on ottanut asian hyvin ja pitää meistä molemmista hyvän huolen. ikäähän poikaystävällänikin on 18 vuotta, mutta lokakuussa pärähtää mittariin 19.
mahan turvotus näkyi miltein heti ja poikaystäväni jälkeen tiesikin minun sisarukset ja vanhemmat, jotka olivat todella iloisia asiasta ja ovat tänä päivänäkin mukana tällä ihmeellisellä tutkimusmatkalla. huhuja rupesi kiertämään tässä pienessä "kaupungissa", jonka takia olen ollut hieman ressaantunut.

viikko positiivisten testien jälkeen, joita sulattelin aika kauan mielestäni niin soitin sitten äitiysneuvolaan aikaa tarkistaakseni, että sielä se pikkuinen olisi ja millä viikolla tarkkaan ottaen oltiin jo menossa. sain sitten nopeasti ajan neuvolaan joka oli 7.7.2011.
neuvolaan otin mukaan äitini, koska en pidä lääkäreistä tai mistään muustakaan sairaaloihin liittyvistä asioista menneisyyteni takia..mitä kuitenkaan en rupea tähän enempää selostamaan! saimme siellä katsoa pikkuista näytöltä ja siellä hän oli jo todella vilkas ja sydän löi hirmuisen kovaa! tämä tunne on elämäni ihanempia hetkiä ikinä! neuvolassa myös mitattiin hb mikä oli todella hyvä 140 ja verenpaine joka oli myös todella hyvä 120/78. neuvolasta sain myös todella paljon materiaalia odotusajalle ja isännällekkin tupakoinnista ja sen haitoista vaikka passiivisena sitä joudun "vaan" kokea.
laskettuaika on tällä hetkellä varmistettu ja se on 7.2.2012.
alkion koko vastasi raskausviikkoja tällöin 9+3 ja oli normaalin kokoinen kaveri kun pää-perämitta oli tällöin 2,41cm.
ps. sain vietyä kotiini jo kuvan pienestä hauraasta elämästä. <3



rv. 10 - 11+3
neuvola oli silloin torstaina 7.7.2011 niin tiistaina 12.7.2011 menin verikokeisiin, mitkä kuuluivat raskauden niskaturvotusseulontaan missä katsotaan alkion kromosomipoikkeavaisuuksia esim. down syndrooman riskiä.
verikokeet olivat niin jännä juttu itselleni, koska inhoan neuloja ja verikokeita ihan hirveästi! siksi otin isosiskoni mukaan, joka oli vielä enemmän jännittynyt kuin minä itse. selvittiin kyllä molemmat sieltä hengissä.

niskaturvotusseulontaan kuului myös niskapoimunturvotuksen katsominen ultralla ja sen mittaaminen, joka oli 20.7.2011 ja se ei kestänyt kuin muutaman minuutin ja pääsin jo pois sieltä. jännittää tulosten saaminen seuraavalla neuvolakäynnillä, joka on 11.8.2011. ja samana päivänä kuin oli tuo niskaturvotusseulonta oli minulla myös inssi, mutta jännitykseni takia en saanut ajokorttia! eli huomenna uudestaan yrittämään. ja innolla odotetaan kotona seuraavaa neuvolaa ja pienen kasvua.

np: 1,36mm, eli normaali!

pps. maha kasvaa todella nopeaa ja ostin viikko sitten ensimmäiset äitiyshousut, caprit kylläkin!
       kuvia tulee kun kerkeän laittamaan.